Podgrzewacz do Czekolady | 1,5 L

Share :

Temperatury dla różnych rodzajów czekolad:

  • Biała czekolada 28-29 stopni Celsjusza.
  • Mleczna czekolada 30-31 stopni Celsjusza.
177,00 zł
Na magazynie
CHOCOMELTER
+19,00 zł Wysyłka
Kliknij żeby powiększyć

Profesjonalne urządzenie do tworzenia płynnej czekolady, polew i sosów. Możliwość regulacji temperatury i osiągnięcia nawet 60 stopni Celsjusza. Produkt posiada wyjmowany pojemnik 1,5 L ze stali nierdzewnej z pokrywką. Pojemnik jest podgrzewany poprzecznie, aby osiągać jednakową temperaturę we wszystkich częściach pojemnika. Regulacja temperatury za pomocą termostatu. 230 V / 80 W. Wymiary 23 x 26 cm, wysokość 13,5 cm, objętość 1,5 L. 

Jak korzystać z Podgrzewacza do Czekolady?

1. Ogrzewanie

  • Dla najlepszego efektu należy użyć czekolady wysokiej jakości, zawierającej co najmniej 32% masła kakaowego.
  • Najlepiej podgrzewać zawsze trochę większą objętość czekolady niż potrzebujesz.
  • Unikaj kontaktu czekolady z wodą, w przeciwnym razie czekolada nie stopi się prawidłowo. 
  • Napełnij pojemnik czekoladą  (polewą lub sosem) do ⅔ wysokości pojemnika i ustaw temperaturę na parę stopni więcej niż 50 stopni Celsjusza. Podczas samego ogrzewania upewnij się, że temperatura nie przekracza 45-50 stopni Celsjusza. Pamiętaj, że topienie czekolady może potrwać kilka minut, aż czekolada całkowicie się rozpuści.

2. Chłodzenie

  • Aby uzyskać bardziej błyszczącą powierzchnię czekolady, należy ją schłodzić do 26-28 stopni Celsjusza i dodać pozostałe kawałki czekolady.
  • Następnie na krótko podgrzej całą czekoladę do pożądanej temperatury roboczej - to sekret tworzenia profesjonalnych wyrobów czekoladowych - płynnej czekolady.
Napisz własną recenzję
Produkt do przegląduPodgrzewacz do Czekolady | 1,5 L
Twoja ocena
Co to jest? Sprawdź to, aby uzyskać dostęp do spersonalizowanych wynik i sugestie na podstawie własnej historii wyszukiwania.
Co to jest? Sprawdź, aby zgodzic się na przekazywanie przez stronę trzecią.
© 2010 – 2019 Beneo, s.r.o.