Używamy plików cookies (ciasteczek), aby poprawić funkcjonowanie naszej strony internetowej. Zgodnie z nową dyrektywą e-Privacy, musimy zapytać o Twoją zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej. Dowiedz się więcej.
Podgrzewacz do Czekolady | 1,5 L
Temperatury dla różnych rodzajów czekolad:
- Biała czekolada 28-29 stopni Celsjusza.
- Mleczna czekolada 30-31 stopni Celsjusza.
177,00 zł
Na magazynie
CHOCOMELTER
+19,00 zł Wysyłka
Profesjonalne urządzenie do tworzenia płynnej czekolady, polew i sosów. Możliwość regulacji temperatury i osiągnięcia nawet 60 stopni Celsjusza. Produkt posiada wyjmowany pojemnik 1,5 L ze stali nierdzewnej z pokrywką. Pojemnik jest podgrzewany poprzecznie, aby osiągać jednakową temperaturę we wszystkich częściach pojemnika. Regulacja temperatury za pomocą termostatu. 230 V / 80 W. Wymiary 23 x 26 cm, wysokość 13,5 cm, objętość 1,5 L.
Jak korzystać z Podgrzewacza do Czekolady?
1. Ogrzewanie
- Dla najlepszego efektu należy użyć czekolady wysokiej jakości, zawierającej co najmniej 32% masła kakaowego.
- Najlepiej podgrzewać zawsze trochę większą objętość czekolady niż potrzebujesz.
- Unikaj kontaktu czekolady z wodą, w przeciwnym razie czekolada nie stopi się prawidłowo.
- Napełnij pojemnik czekoladą (polewą lub sosem) do ⅔ wysokości pojemnika i ustaw temperaturę na parę stopni więcej niż 50 stopni Celsjusza. Podczas samego ogrzewania upewnij się, że temperatura nie przekracza 45-50 stopni Celsjusza. Pamiętaj, że topienie czekolady może potrwać kilka minut, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
2. Chłodzenie
- Aby uzyskać bardziej błyszczącą powierzchnię czekolady, należy ją schłodzić do 26-28 stopni Celsjusza i dodać pozostałe kawałki czekolady.
- Następnie na krótko podgrzej całą czekoladę do pożądanej temperatury roboczej - to sekret tworzenia profesjonalnych wyrobów czekoladowych - płynnej czekolady.
Napisz własną recenzję